Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ


     Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν οι μαθήτριες/τριες  της Α1΄ -Α΄2 –Α΄3 και ΒΥ΄2 τάξεων του 2ου ΕΠΑΛ Πτολεμαΐδας τα projectsτων μαθητώντου 5ουΔημ. Σχ. Πτολεμαΐδας και  Δημ. Σχ. Ασβεστόπετραςμε θέματα:  «Βιταμίνες για υγεία και ευεξία» και «Εκπαιδεύοντας μικρούς Διασώστες» στις 26-02-2013.

   Mε  πρωτοβουλία των  εκπαιδευτικών κας Κοντού Βάϊας και Ξανθού Λείας συνεργάστηκαν οι διευθυντές  των δύο σχολείων κ. Ασπράγκαθος και κ. Βλάχος και οργανώθηκε η εκδήλωση με την επίβλεψη του υποδιευθυντή του 2ου ΕΠΑΛ κ. Σάλιαγκα.

    Η κα Νατάσα Μάγκου στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης παρουσίασε τις δράσεις από  το project «Βιταμίνες για υγεία και ευεξία» των δύο σχολείων, Δημ. Σχ. Ασβεστόπετρας και 5ουΔημ. Σχ. Πτολεμαΐδας. Στο δεύτερο μέρος οι μαθητές/τριες της ΣΤ1 και ΣΤ2   του5ουΔημ. Σχ. Πτολεμαΐδας έδωσαν Mαθήματα Πρώτων Βοηθειών  στους μαθητές του Λυκείου εστιάζοντας την προσοχή τους στην αναγκαιότητα της εκμάθησης σωστών χειρισμών σε καταστάσεις τραυματισμού ώστε να μην προκληθεί επιδείνωση ή  αναπηρία  στο τραυματισμένο άτομο.

   Παρόντες στην παρουσίαση ήταν και οι εκπαιδευτικοί του 2ου ΕΠΑΛ: Κοντού Βάϊα, Ξανθού Λεία, Γουναρίδου Μαρία,  Σαμαρά Βασιλική, Γιανίτση Αναστασία και Μπεκερίδης Ζαφείρης. Τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου συνόδεψαν οι δάσκαλοι των τμημάτων κα Ευανθία Τσουμίτα και κ. Σουλίδης Χρήστος.


                                                                                                                 

  Μάγκου Νατάσα
γυμνάστρια

στο 5ο Δημ. Σχολ. Πτολ/δας

και Δημ. Σχολ. Ασβεστόπετρας