Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

x
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΚΑ ΜΠΙΚΟΤΟΣΠΙΤΑ
11 μπισκότα πτι-μπερ
Διάφορες καραμελίτσες
2 μεγάλα αυγά μόνο το ασπράδι
330 γραμμάρια  ζάχαρη άχνη
2 κουταλάκια γλυκού χυμό λεμονιού
Λίγο βανίλια
Για τη σύνδεση των μπισκότων ½ φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική
Εκτέλεση
Λιώνουμε τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά και βουτάμε τα μπισκότα στις άκρες για να τα ενώσουμε. Χρησιμοποιούμε μία οδοντογλυφίδα για να στρώσουμε την καραμέλα στις εσοχές του μπισκότου
Κόβουμε προσεκτικά με πριονωτό μαχαίρι τις σκεπές.
Για τη μαρέγκα
Χτυπάμε τα ασπράδια με το χυμό λεμονιού μέχρι να στέκεται η μαρέγκα.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ  και ρίχνουμε σιγά -σιγά την άχνη με τη βανίλια για να μην την εισπνεύσουμε.
Χτυπάμε σε πιο δυνατή ταχύτητα μέχρι που να στέκεται  στο σύρμα του μίξερ
Τοποθετούμε τη μαρέγκα σε κορνέ ζαχαροπλαστικής ή σακούλα που έχουμε κόψει λίγο στην άκρη και σχεδιάζουμε τις σκεπές, τις πόρτες, τα παράθυρα. Στολίζουμε με χρωματιστές καραμελίτσες, τρούφα γλειφιτζούρια!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου