Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Ο Καρυοθραύστης στο Μουσείο παιχνιδιών




Μια πρωτότυπη έκθεση παλαιών παιχνιδιών παρουσιάζει το Ιστορικό Παλαιοντολογικό Μουσείο Πτολεμαΐδας, στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Εορδαίας. Η έκθεση αυτή ξεκίνησε τις 13 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι 15 Ιανουάριου. Πρόκειται για την έκθεση παλαιών παιχνιδιών από την προσωπική συλλογή του κου Βαβάτση η οποία χρονολογείται από το 1800 μέχρι και την περίοδο του 1980.
Στον αίθριο χώρο του Μουσείου οι μικροί επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να αποδράσουν στον κόσμο του παιχνιδιού και της φαντασίας με το παραμύθι του ρώσου συνθέτη Πιότρ Ιλίτς Τσαϊκόφσκι :«ΚΑΡΥΟΘΡΑΥΣΤΗΣ» που συνεχίζει να μιλά στις καρδιές μικρών και μεγάλων μετά από 122 χρόνια. Στον αίθριο χώρο του Μουσείου, δίπλα στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο οι μαθητές…ξυπνούν τα μεσάνυχτα  των Χριστουγέννων 
με τα παιχνίδια του θείου Ντροσσελμάγερ, βοηθούν τον Καρυοθραύστη να «σκοτώσει» τον Βασιλιά των Ποντικών στην μάχη που ακολουθεί και τον απελευθερώνουν από τα μάγια της βασίλισσας των Ποντικιών.
 Έτσι μαζί με τον μεταμορφωμένο και πανέμορφο Πρίγκιπα-Καρυοθραύστη, ταξιδεύουν και αυτοί στη «ρόδινη λίμνη» του παραμυθιού και της φαντασίας!

Μάγκου Νατάσα
γυμνάστρια
Παλαιοντολογικό Μουσείο Πτολεμαΐδας
και Δημ .Σχ. Ασβεστόπετρας
www.natasaswolf.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου