Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Χρυσοί Στέφανοι και Διαδήματα της Μακεδονίας




     Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Παλαιοντολογικού Μουσείου Πτολεμαΐδας το Σάββατο 18 Απριλίου η έκθεση αρχαιολογικής φωτογραφίας του Ορέστη Κουράκη με θέμα «Χρυσοί Στέφανοι και Διαδήματα της Μακεδονίας».
   Ο Ορέστης Κουράκης στην εξαιρετική εισήγησή του μεταξύ άλλων μας είπε: «…στην πορεία της εξειδίκευσή μου ως αρχαιολογικός φωτογράφος προσπάθησα να απεικονίσω τα υπέροχα αρχαιολογικά ευρήματα σε όλη τη μεγαλοπρέπειά τους γιατί  για μένα τα αρχαιολογικά αντικείμενα δεν είναι απλώς έργα τέχνης αλλά φορείς μια συλλογικής μνήμης και αποτελούν ένα  μεγάλο μέρος του πολιτιστικού μας παρελθόντος και περιβάλλοντος».
    Ο ταλαντούχος δημιουργός εφαρμόζοντας καινοτόμες τεχνικές πρόσθεσε την ανεπαίσθητη, λεπτή κίνηση των φύλλων που ήταν ενσωματωμένη στην κατασκευή των αντικειμένων αυτών, δημιουργήματα  του υψηλού πολιτισμού που άκμασε στη Μακεδονία το 4οπ.Χ. αιώνα. Μέσα από τις υπέροχες αρχαιολογικές φωτογραφίες  νοιώσαμε τον αέρα να διαπερνά από τα χρυσά φύλλα της βελανιδιάς, της μυρτιάς, ακούσαμε το βουητό της μέλισσας να γονιμοποιεί τη γύρη των λουλουδιών και  προσπαθήσαμε  έστω και για λίγο να κατανοήσουμε την μεγαλοπρέπεια των ανθρώπων που τα φορούσαν.
  Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Παιδείας κ. Αναστάσιος Κουράκης με τη σύζυγό του Κάριν Γραμμενίδου, η βουλευτής του  ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κοζάνης κα Ευγενία Ουζουνίδου, ο εκδότης των εφημερίδων  «Εορδαϊκός Παλμός» και «Πτολεμαίος» κ. Κοσμάς Πουγαρίδης, ο πρώην διευθυντής του 2ου Λυκείου Πτολεμαΐδας, o πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Θεοδοσιάδης Γιώργιος και ο πρόεδρος του ΚΟΙΠΠΑΠ κ. Κατσίνας Χρήστος.
 
Μάγκου Νατάσα
γυμνάστρια
Παλαιοντολογικό Μουσείο Πτολεμαΐδας
και Δημ .Σχ. Ασβεστόπετρας
www.natasaswolf.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου